05. Mitt hem

Som ni kanske läste i presentationsinlägget så flyttade jag hemifrån i slutet på oktober förra året. Här får ni några bilder(ps. mobilbilder därav den dåliga kvaliteten) på min lya:

Hallen:



Köket:



Sovrummet:



Vardagsrummet:





...

besviken är det rätta ordet

04. Ett ögonblick

"Ska vi hoppa i soffan?"


personalfest

Igår gick personalfesten av stapeln och oj så trevligt vi hade. Vår iställning under kvällen var att det inte fanns någon morgondag och det kan jag säga att det gör det inte heller, usch vi mår inte bra någonstans idag. Ser ändå fram emot nästa gång. Tack för en trevlig kväll!

03. Mina föräldrar

Tredje punkten som är mina föräldrar. Utan dem skulle jag inte finnas och vara den som jag är idag. Så jag är otroligt stolt att få ha/haft dem vid min sida.

Min mamma - Rose-Marie Johansson. Som liten var du den som satte mig framför alla andra. Min mamma är en person som är lugn, snäll och perfektionist. Du är en person som ordnar saker och ting så det blir rätt. Om det är något man är osäker på så kan man fråga dig, för du vet det mesta. Jag är glad att ha dig vid min sida, jag älskar dig mamma! ♥



Min pappa - Christer Jonsson. Han var en glad, lättsam och trevlig person. Det är svårt att hitta en person som var så utåtriktad som dig. Din sociala förmåga och att kunna ha så många "bollar" i luften gör mig fascinerad. Du var den som ville hjälpa alla andra innan du gav dig själv hjälp. Det är tråkigt att du inte längre finns här bland oss. Jag ville att du skulle få se mig och min syster utvecklas, hur vi tar oss igenom livet. När vi tar konfirmationen, stutenen, körkortet, se hur vi bildar familj och bli morfar. Jag älskar dig, pappa! ♥



02. Min första kärlek

När man var mindre och gick i låg-och mellanstadiet trodde man att man visste var äkta kärlek var. Jag tror nog de flesta har hört talas om tjej och killbaciller. I denna ålder var det de man oroade sig för, framförallt killarna. Under den tiden varierade man mellan killarna i klassen och kärlek då var att man frågade chans och la kärleksbrev i varandras lådor där man skrev hur mycket man tyckte om varandra.

Det är inte förrän på senare år som jag har fått uppleva vad riktig kärlek är. Denna kärlek fick jag uppleva med en kille som heter Eric Bäckström. Vi var båda 15 år gamla och vi träffades en kväll i början av oktober år 2007. Det är helt otroligt att det är snart 3,5 år sedan vi träffades för första gången, men jag minns det som igår. Vi var på en fest bakom ishallen och av någon anledning hamnde vi bredvid varandra. Vi började snacka rätt så mycket och det slutade med att vi var med varandra hela kvällen. Några dagar senare var vi tillsammans. Dock så blev det inget långvarigt förhållande, tror att vi denna gång endast var tillsammans i 3 veckor. Vi insåg att vi inte hade samma umgänge vilket ledde till att vi aldrig var med varandra.
Det gick ungefär en månad tills vi gav kärleken ett nytt försök. Detta är jag så himla glad för, minns kvällen såväl då du tog kontakt med mig och frågade om jag ville försöka igen. Måste säga att det är ett av de tillfällen då jag har känt mig som lyckligast i livet. Denna gången gav vi båda verkligen allt för att det skulle fungera mellan oss, vilket det tillslut gjorde. Du är den person som har fått mig att inse vad äkta kärlek är. Vi var tillsammans i nästan 3 år och aldrig tidigare har jag känt mig så glad, trygg och lycklig i någons sällskap. Det är en otrolig känsla som inte går att beskriva. När uppbrottet kom, förra sommaren så var det däremot motsatsen. Nämligen en av de värsta saker jag har varit med om, ett tag kändes det till och med som att livet slutade fungera, man visste inte vart man skulle ta vägen. När man har delat dag som natt med en person så är det inte så konstigt att man kände så. Som många redan vet så var vi med varandra ett tag efter det hade tagit slut. Dock så insåg vi tillslut att vi gång på gång bara svek varandra och gjorde varann ledsna. Så vi valde då att göra det "slutliga uppbrottet" om man kan kalla det så i vintras där båda gick skillda vägar. 27 november 2007-2 juli 2010 (och några månader längre)

Vet inte om du läser det här, men du ska veta att du är en av de fåtal underbara personer jag har träffat.



19 mars

Idag är det lördag vilket betyder att det vankas jobb ikväll. Igår hade jag en riktigt trevlig kväll. Till en början var vi några tjejer och wille hos mig, just efter tio tiden så kom emmas pojkvän och hans kompisar och hämtade upp oss med limousinen och vi tog en tur runt stan. Kul! For sedan tillbaka till de andra innan vi drog ut på femman (five). Nej, nu ska jag göra mig iordning sedan ska jag ta bussen till stan. Ha en bra lördagskväll!

Ps. förhoppningsvis kommer andra delen av listan upp imorgon. Så håll utkik!

17 mars

En retorikbok, en dator, chips, ostkrogar, dricka och världens bästa magdalena. Det är så kvällen (och dagen) har sett ut för mig. Vi har alltså pluggat ihjäl oss i stort sätt hela denna dag, men nu känns det inte annat än underbart. Nu ska jag snart dra nattmössan över huvudet och försöka sova. Gottnatt på er allesammans, hopps ni har haft en bra dag! ♥

01. Presentation

Ja, vart ska man börja? De flesta av mina läsare vet nog det mesta om mig, men för er andra ska jag försöka göra ett så bra inlägg som möjligt och få med det ni behöver veta för att få en uppfattning om vem jag är.

Mitt fullständiga namn är Frida Jenny Marie Johannsson Jonsson, men det ni ska kalla mig är Frida Johansson. Jag fyller år den 5 april 1992 så jag är 18 (snart 19!!) år gammal. Jag är en tjej som har flyttat relativt mycket i mitt liv. Ibland kan jag ställa frågan till mig själv om det finns ett ställe i stan (Umeå) där jag inte har bott? Djäkneböle, ersboda, böleäng x2, haga, holmsund, obbola, teg x4. Ni ser ju att jag har flyttat en hel del. I juni förra året tog jag ett av de största stegen i mitt liv och köpte en egen lägenhet på Teg, här har jag bott sedan i slutet på oktober och  jag trivs som fisken i vattnet. Jag har två småsyskon, Eveline och Emil sedan har jag även tre äldre bonus storebröder John, Dan och Tony.


Sedan kommer vi till mina vänner. Jag kan väl inte säga att jag har en hel drös med vänner, men jag har så jag klarar mig. Kan inte säga att någon av mina vänner är lik den andre, men de har underbara personligheter allihopa! ♥











Förhoppningsvis har ni fått en bättre uppfattning om vem jag är. Hoppas att ni gillar det!


lista

Hittade denn lista i min vän Moas blogg och tänkte själv göra ett försök till att svara på dessa saker.

Dag 01 – Presentation
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Ett ögonblick
Dag 05 – Mitt hem
Dag 06 – Vad är kärlek?
Dag 07 – Mina syskon
Dag 08 – Mina första kyss
Dag 09 – Mitt favoritminne
Dag 10 – Detta ångrar jag
Dag 11 – Min bästa vän
Dag 12 – 10 saker du inte vistte om mig
Dag 13 – Min favorit låt
Dag 14 – Ett annat ögonblick
Dag 15 – Ett jobbigt skede i livet
Dag 16 – Mina ambitioner
Dag 17 - Mina drömmar
Dag 18 – Det här får mig att må bättre
Dag 19 – Det här får mig att gråta
Dag 20 – Min favoritplats
Dag 21 – Det här saknar jag
Dag 22 – Ett sista ögonblick

Ps. förvänta er inte att jag kommer svara på en punkt varje dag, det kommer nog komma upp ett svar lite då och då!

frustrate&happy on the same time


show love for one and do the other disappointed..

lördag

Igår var en lugn och en trevlig kväll, till en början. Vi var här några stycken och drack och hade det trevligt innan vi begav oss mot corona. Där slog det till och började gå lite överstyr. Kom innanför dörren vid halv 3 imorse tror jag klockan var.

Denna dag har jag tillbringat i soffan med serier, en retorikbok och lite godsaker. Just nu håller jag på med middagen, det blir kött och twisters. Gott! Därefter ska jag börja göra mig iordning för kvällens arbetspass. Lite tråkigt att min kollega josefine sitter på en fjällstopp i hemavan så kvällens pass får jag köra utan henne. Tror nog att det går bra!

Ha en trevlig lördagskväll allesammans :)

underbar!




Lyckades få med mig det sista exemplaret av denna underbara klänning i eskilstuna! ♥

city

Nu har jag tvättat klart och börjat plocka bort lite här hemma. Ska om ett tag ta bussen ner på stan för några snabba ärenden. Ikväll ser det även ut som att det blir utgång, första gången på 4 veckor. Är lite smått taggad faktiskt!

fredag

Nu börjar detta, det sista sportlovet att lida mot sitt slut. Tråkigt nog, men samtidigt skönt att få komma tillbaka till verkligheten. Tror den här våren kommer att gå riktigt snabbt när det är så mycket man har att se fram emot. Uf-mässa, praktik, barcelona och födelsedag inom loppet på mindre än en månad. Lovely!

Idag har jag lite att stå i. Måste packa upp alla sakerna som jag fick hem igår, sedan har jag tvättid, måste även ner på stan ett tag för att lämna tillbaka lite från hm som jag hittade när jag städade i garderoben. De har inte kommit till användning ännu så det är lika bra att göra ett försök till att lämna tillbaka det. Nej, nu kallar tvätten.

i en vecka

Har haft några underbara dagar nere i södra sverige. För er som inte vet så har jag varit och hälsat på min syster och mona. Resan ner gick bra, var dock lite trassel med tåget från stockholm, men det löste sig tillslut som tur var.

På lördagen åkte vi till västerås och kollade in läget där. Gick på affärer som inte finns här uppe i umeå som new yorker och cubus. Helt underbara affärer, förstår inte varför de inte finns här. Vi for även på ikea där jag fick med mig lite smått och gott hem. Börjar kännas som att jag har allt till lägenheten nu, iallafall allt növändigt. När vi kom hem på lördagseftermiddagen fick jag upp mitt intresse för scrapbooking igen. Det är helt underbart att hålla på mig bara man tar sig tid.

Under söndagen planerade vi för kvällens festligheter. Vi skulle nämligen laga 3-rättersmiddag åt ullis och alina som kom från sundsvall. Vi testade att göra en efterrätt som ingen av oss gjort tidigare och den blev helt utsökt. Måste ta och göra den här hemma någon gång när jag får tid.

På måndagen åkte jag, mona och ullis till eskilstuna och tuna park som är ett stort köpcentrum. Därefter åkte vi även in till eskilstuna centrum och kollade ett tag. På kvällen innan jag skulle åka hem var det omvända roller. Då var det sundsvalls tur att bjuda på en tre-rätters middag,gott. Tåget hem gick halv 8, var dock lite jobbigt med tanke på att jag var tvungen att byta tåg både i västerås, sala och uppsala. Annars gick resan hem bra, blev upphämtad av min prins klockan 6 på morgonen! ♥

travel

Nu är det mesta packat och klart, är bara det som ska ner i handbagaget som är kvar. Mamma kommer och hämtar upp mig om ungefär en halv timme och då bär det av mot umeå östra.


3 mars

Försökte skriva ett inlägg imorse från mobilen, men blev avbruten när telefonen ringde gång på gång. Har spenderat denna dag i solen på nolia, kollandes på min bror när han spelade en bandy match. Magdalena kom även förbi i andra halvlek och gjorde mig sällskap i hejarklacken. De förlorade med 8-10, tråkigt. Men trots allt så blev de 4;a bästa i Sverige och det är inte dåligt. Efter matchens slut for vi ner på stan och tittade lite. Köpte en present till min syster, samt en jättefin ryggurringad klänning som förhoppningsvis kommer användas flitigt under utekvällarna i sommar.

Det kanske är dags att sätta igång och börja packa, så det inte blir i sista sekund och man glömmer hälften. Hoppas alla får en fin dag. Se till att njuta av den underbara solen! Hugs

RSS 2.0